Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma Ticaret Borsası 2024 Faaliyetlerini Kamuoyuna Açıkladı

Bandırma Ticaret Borsası, 2024 yılına ilişkin faaliyet raporunu düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuyla paylaştı. Toplantının açılışını Borsa Meclis Başkanı Recep Güngör yaparken, bir yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalar ve projeler detaylı şekilde aktarıldı.

Bandırma Ticaret Borsası, 2024 yılına ilişkin faaliyet raporunu düzenlediği basın

Güngör: “Ziraat Fakültesi Bandırma için stratejik önemde”

Meclis Başkanı Recep Güngör, konuşmasında Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Ziraat Fakültesi’ne ayrı bir parantez açtı. Güngör, “Tarım sektöründe kalifiye insan gücünün artırılması adına en önemli hedefimiz bu fakültenin yeniden açılmasıydı. Bandırma Ticaret Odamız ile birlikte Ankara’da gerçekleştirdiğimiz temaslar sonucunda, fakülte kuruluş kararı yayınlandı. Yıl sonunda yaptığımız Akreditasyon İzleme Komisyonu toplantısında hedefimizi 2026 yılı sonuna kadar öğrenci alımının başlaması olarak güncelledik,” dedi.

Güngör ayrıca, tarımda dijitalleşmeye yönelik Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na sundukları bir projeyle ilgili müjdeyi de yakında paylaşacaklarını belirtti. Mesleki eğitim alanında da önemli adımlar atıldığını vurgulayan Güngör, üyeler arasında yürütülen anket çalışmalarıyla sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman eksikliğine çözüm üretmeye çalıştıklarını ifade etti.

Tan: “Türkiye genelinde ilk 10 Borsa arasındayız”

Toplantının devamında konuşan Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, 2024 faaliyet raporunu basınla paylaştı. Tan, “2024 yılı bizim için oldukça verimli geçti. Türkiye genelinde bulunan 113 ticaret borsası arasında işlem hacminde ilk 10 içerisinde yer almayı başardık,” ifadelerini kullandı.

İşlem Hacmi 61 Milyar Lirayı Aştı

Borsa Başkanı Tan, 2024 yılı işlem hacminin 61 milyar lirayı geçtiğini belirterek, “Bir önceki yıla göre yüzde 61’lik bir artış yaşandı. En büyük işlem kalemini 23 milyar lira ile piliç eti ve parçaları oluşturdu. Buğday, kanola, çeltik ve salçalık domates ürünlerinde artış gözlenirken, mısır ve arpada ise sınırlı bir düşüş yaşandı. Lisanslı depolarda 60 bin ton kapasite ile Türkiye genelinde 4. sırada yer aldık,” diye konuştu.

Tan ayrıca, üyelerin yurtdışı temaslarının artırılması ve uluslararası fuarlara katılımıyla büyümeye devam ettiklerini ifade etti.

GES Projesi Üretime Başladı

Can Ata Tan, GMKA’nın kırsal kalkınmayı destekleme programı kapsamında hazırlanan “Gelirimiz Topraktan, Enerjimiz Güneşten” isimli GES projesinin tamamlanarak üretime geçtiğini belirtti. 2024 yılında ayrıca 6.652 metrekarelik bir arazi alımı gerçekleştirdiklerini ve TOBB Anaokulu inşaatına da katkı sunduklarını söyledi.

Tan sözlerini şöyle tamamladı: “Borsamızın tüm yönetimi ve personeliyle birlikte üyelerimizin katkısıyla büyümeye devam ediyoruz. Gelecekte de yenilikçi ve çağdaş borsacılık anlayışını sürdürecek, TOBB Akreditasyon Sistemi’nde A seviye borsa olma sorumluluğumuzu aynı kararlılıkla yerine getireceğiz.”